Red Devils moeten spelen als Rode Duivels om het maximum uit Belg te halen
Marouane Fellaini plots speler voor wie Man United systeem moet omgooien?

Red Devils moeten spelen als Rode Duivels om het maximum uit Belg te halen

01-11-2014 11:21

Analist Martin Keown weet waar het schoentje wringt bij Marouane Fellaini. Volgens de ex-verdediger van Arsenal is de 4-4-2 die Louis van Gaal recentelijk heeft gehanteerd geen spek voor de bek van de Rode Duivel.

Hoe een maand de perceptie kan doen keren in Engeland. Fellaini was deze zomer de zondebok voor alles wat vorig seizoen fout ging bij Manchester United, en nieuwe trainer Louis van Gaal had het ook niet op de grote Belg begrepen. Sinds zijn terugkeer uit blessure viel Fellaini echter in de positieve zin op tegen West Bromwich Albion en Chelsea. "Fellaini deed het goed op het WK in een middenveld met drie. In zijn laatste twee wedstrijden voor United speelde hij in een gelijkaardige rol. Hij zag er veel beter uit", zo zegt Keown in de Daily Mail.

"Die rol helpt hem om uit te breken, maar ook om defensief steun te bieden als dat nodig is. United heeft eindelijk zijn ritme gevonden en het systeem moet nog verbeterd worden. Het probleem is nu dat Louis van Gaal op zoek moet naar zijn beste elf."