Bayern-voorzitter: Wij willen Dortmund niet verzwakken, maar ons team versterken
Soap rondom Reus lijkt nog even aan te houden

Bayern-voorzitter: "Wij willen Dortmund niet verzwakken, maar ons team versterken"

01-11-2014 11:24
1

Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge begrijpt weinig van de woede van Borussia Dortmund. De bestuurder liet weten dat de Duitse topclub deze zomer bereid is om de afkoopsom van Marco Reus te betalen.

Reus kan na Marco Götze en Robert Lewandowski de volgende speler van Dortmund worden die het team van Bayern versterkt. Dortmund is daar niet blij mee, maar volgens Rummenigge is die club niet in de positie om te klagen. "Waarom is deze situatie anders dan die tijdens zijn transfer náár Dortmund?", vraagt de voorzitter zich af. "BVB haalde Reus weg bij Borussia Mönchengladbach doordat ze de afkoopsom betaalden."

Rummenigge reageerde vervolgens op het gerucht dat Bayern zich met spelers van Dortmund blijft versterken om zodoende de concurrentie zwakker te maken. "Wij hoeven niemand te verzwakken", laat hij weten aan SID. "Elke transfer heeft slechts één doel: ons elftal kwalitatief sterker maken. Het is voor de Bundesliga juist goed als Bayern zware concurrentie van Dortmund heeft."