Leegloop bracht Koeman juist meer succes: Het is meer míjn ploeg
Oefenmeester rekent op overwinning op Hull City

Leegloop bracht Koeman juist meer succes: "Het is meer míjn ploeg"

01-11-2014 11:12
3

Op het moment dat Ronald Koeman de samenwerking aanging met Southampton verlieten vrijwel alle sleutelspelers de Engelse club. De Nederlandse coach erkent nu echter dat de exodus hem alleen maar voordelen heeft opgeleverd.

Met het vertrek van onder meer Rickie Lambert, Luke Shaw en Adam Lallana leek Southampton kwalitatief een stuk zwakker te worden. Onder Koeman leeft de huidige ploeg echter op en draait het in de top van de Premier League mee. "Wat er gebeurde is heel apart, normaal gesproken moet je twee of drie spelers vervangen. Niet zes of zeven", citeert Voetbal International de coach in Engelse media.

"Maar het heeft juist geholpen", vervolgt Koeman, die zijn eigen team samen mocht stellen en onder meer Dusan Tadic en Graziano Pellè naar Southampton haalde. "Het is meer míjn ploeg, in plaats van dat ik het moet doen met wat de vorige manager heeft achtergelaten." Southampton neemt het zaterdagmiddag op tegen Hull City. "We kunnen het momentum behouden, daar ben ik niet bang voor."