Essevee remt opmars van Genk af en verlaat laatste plaats
Zulte Waregem in twee minuten over Limburgers

31-10-2014 20:28

Het heeft even geduurd, maar Zulte Waregem is de rode lantaarn in de Jupiler Pro League kwijt. Op eigen veld versloeg het ploeg-in-vorm Racing Genk met 2-0 en springt op die manier (voorlopig) over Waasland-Beveren, Lierse en Cercle Brugge.

Aan de Gaverbeek begon speeldag 14 van de Jupiler Pro League. Francky Dury veranderde weinig aan zijn team, dat 1-1 speelde op het veld van KV Mechelen. Enkel in de aanvallende linie had hij een nieuw plannetje voorzien. Aleksandar Trajkovski verving als aanvallende middenvelder Chuks Aneke. En ook Idrissa Sylla mocht starten. Glynor Plet - uitgerekend ex-Racing Genk - moest daardoor op de bank beginnen. Alex McLeish, die 9 op 9 pakte, liet op Halloween de man van het spookdoelpunt tegen Lierse, Hervé Kage, op de bank. In zijn plaats startte Sekou Cissé.

In de eerste vijf minuten nam Racing Genk bijna een vroege voorsprong. Eerst kwam een inglijdende Cissé net te laat om de scoren. Daarna profiteerde Aleksandar Cavric net niet van een foute uittrap van Sammy Bossut. De Serviër kreeg de bal tegen zijn lichaam, maar zag het leer in het zijnet belanden. Zulte Waregem herstelde zich snel van de Genkse prikjes en nam de wedstrijd in handen. Dat vertaalde zich onder meer in een kopkans voor Sylla.

Op het halfuur ging even het licht uit bij  László Köteles. Bij een schot van Trajkovski liet hij de bal los, maar gelukkig voor de doelman kon hij net op zijn foutje herstellen. Zo gingen we rusten met 0-0.

Na de rust bleef Zulte Waregem doorgaan op zijn elan. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg waar het recht op had, een doelpunt. Invaller Theo Bongonda scoorde na een counter in de 73ste minuut. Twee minuten later verdubbelde James Troisi de score en was het afgelopen voor de Limburgers.

Door de zege is Zulte Waregem (even) de laatste plaats kwijt. Racing Genk blijft uiteraard op plaats 5 staan. Dit weekend kan Westerlo nog over de Limburgers springen. Westerlo speelt zondag thuis tegen Moeskroen-Peruwelz.