Gerrard kan ogen niet geloven: Het is schandalig dat hij niet op de lijst staat
"Hij werd tot beste speler verkozen in de moeilijkste competitie ter wereld"

Gerrard kan ogen niet geloven: "Het is schandalig dat hij niet op de lijst staat"

31-10-2014 16:10
9

In de voetbalwereld is met verbazing gereageerd op het passeren van Luis Suarez voor de Gouden Bal. De Uruguayaan behoort niet tot de 23 genomineerden, zo bleek eerder deze week, en dat vindt Steven Gerrard ronduit belachelijk.

Gerrard speelde vorig seizoen met Suarez samen en zag de aanvaller het ene na het andere doelpunt maken. "Hij heeft 31 keer gescoord en werd tot beste speler verkozen in de moeilijkste competitie ter wereld (de Premier League, red.)", aldus de captain van de Reds.

"Dan vind ik het schandalig dat hij niet op de lijst staat. Het is ongelooflijk, de politiek mag niet over deze prijs beslissen. Suarez zou met Cristiano Ronaldo moeten wedijveren voor de prijs. Ik kan het niet geloven. Leg mij maar eens uit waarom hij niet op de shortlist staat", aldus Gerrard.

Suarez ontbreekt uiteraard vanwege zijn bijtincident op het WK. En dat gedrag speelt een rol, zo blijkt uit de regels voor de Gouden Bal. 'Zowel sportieve prestaties als algemeen gedrag op en naast het veld worden in rekening gebracht', staat te lezen in een persbericht van FIFA-secretaris Jerome Valcke.