Pellegrini sneert naar Man Utd: Vooral Liverpool of Chelsea zijn belangrijk
"Dan staan er zes punten op het spel, omdat je van een directe rivaal kan winnen"

Pellegrini sneert naar Man Utd: "Vooral Liverpool of Chelsea zijn belangrijk"

31-10-2014 15:58
2

Manuel Pellegrini heeft vrijdag een wit voetje proberen te halen bij de fans van Manchester City. De manager van de landskampioen maakte zich populair met een indirecte uithaal naar aartsrivaal Manchester United, dat zondag op bezoek komt.

Het verschil tussen City en United bedraagt maar vier punten, toch ziet Pellegrini de stadgenoot niet echt een concurrent. "Elke wedstrijd is belangrijk, maar vooral die tegen Liverpool of Chelsea. Dan staan er zes punten op het spel, omdat je van een directe rivaal kan winnen", sneerde de Chileen, die daarmee suggereert dat de ploeg van Louis van Gaal geen serieuze titelkandidaat is.

Liverpool en Chelsea waren vorig seizoen de twee belangrijkste achtervolgers. In de huidige jaargang gaat de ploeg uit Londen fier aan kop, terwijl de Reds zevende staan. Het duel met Manchester United, dat achtste staat, is desalniettemin wel van belang voor Pellegrini. "Voor de supporters is dit een speciale wedstrijd, we weten wat het betekent om te winnen van Manchester United."

De oefenmeester zal zijn aandacht ook op zijn eigen elftal moeten richten, want geen van de laatste drie wedstrijden werd gewonnen. Na de remise tegen CSKA Moskou (2-2) volgden nederlagen tegen West Ham United (2-1) en Newcastle United (0-2). "Maar wat we in de wedstrijden vóór de derby hebben gedaan is niet belangrijk, het is wel belangrijk om goed te spelen tegen Manchester United."

Pellegrini weigert om concessies aan zijn handelswijze te doen. "Een jaar geleden moest ik dit soort vragen ook al beantwoorden, toen we de eerste zes uitwedstrijden niet wonnen. Maar we zullen op dezelfde voet door blijven gaan. Ik ben niet het type manager dat dingen gaat veranderen omdat je wint of verliest. Het is belangrijk om hetzelfde te blijven spelen, dan maken de spelers vanzelf het verschil." Een tegenvaller voor Pellegrini is dat sterspeler David Silva er de komende weken niet bij is