Komt er weldra een samenwerkingsverband tussen Anderlecht en RC Mechelen?
Paars-wit wil in zee gaan met Mechelse tweedeklasser

Komt er weldra een samenwerkingsverband tussen Anderlecht en RC Mechelen?

31-10-2014 12:40

Racing Mechelen promoveerde vorig seizoen van derde naar tweede klasse. Tot zover het goede nieuws, want financieel vergaat het de tweede ploeg uit Mechelen een heel stuk minder. De groen-witten kennen liquiditeitsproblemen maar zouden een helpende hand kunnen krijgen van Sporting Anderlecht.

Opvallend is wel de timing waarop het nieuws tussen een mogelijk samenwerkingsverband naar buiten wordt gebracht. Anderlecht en Racing Mechelen ontmoeten elkaar namelijk over een goeie maand in de achtse finales van de Beker van België. Daarin heeft Racing het thuisvoordeel, maar de Belgische landskampioen zou dat graag overkopen. 

De tweedeklasser wil het thuisvoordeel enkel afstaan als daar een mooie financiele vergoeding tegenover staat, maar paars-wit vindt de vraagprijs van de Mechelaars voorlopig te hoog. 

"Naar aanleiding van de beker zijn de onderhandelingen met Anderlecht vergevorderd om eventueel sportief samen te gaan werken", vertelt Mechelen-preses Martin Jeurissen in Het Laatste Nieuws. 

Verwacht wordt dat de Brusselaars enkele jonge talenten in Mechelen zullen stallen, zo kan de tweedeklasser besparen op salarissen.