Essevee-trainer blijft ondanks tegenslagen optimistisch: We komen hier sterker uit
Francky Dury gelooft nog in een ommekeer bij een zwalpend Zulte Waregem

Essevee-trainer blijft ondanks tegenslagen optimistisch: "We komen hier sterker uit"

31-10-2014 12:19

Hoewel Karel D'Haene in de slotminuten van de wedstrijd op KV Mechelen nog een puntje redde voor Zulte Waregem, blijven de manschappen van Francky Dury wel troosteloos laatste in de Jupiler Pro League. Vrijdagavond komt ploeg in vorm Racing Genk op bezoek aan de Gaverbeek. Alweer geen gezondheidswandeling, maar nieuw puntenverlies is uit den boze voor de West-Vlamingen.

Francky Dury blikt in Het Belang van Limburg vooruit op de clash met de Limburgers. De voormalig politie-inspecteur beseft ook dat zijn team door een moeilijke periode gaat, maar weigert de handdoek te werpen. "We moeten erdoor en dat zal zeer moeilijk zijn. Maar de groep is zich ten volle bewust van de situatie en daarom denk ik toch dat we zullen slagen."

"En als we hierdoor geraken, zullen we sterker dan ooit tevoren terugkomen. Zowel financieel als sportief. Ik verloor afgelopen zomer met jongens als Sven Kums, Davy De fauw, Ibrahima Conté en Thorgan Hazard enkele absolute sterkhouders. Wat hier tijdens de zomermercato gebeurd is, wens ik geen enkele trainer toe", besluit de ex-trainer van AA Gent.