Leekens raadde Vukomanovic aan om trainer te worden

Servische interim-coach Standard werd coach dankzij 'man van 90 procent'
Ex-bondscoach Georges Leekens raadde Vukomanovic aan om met het trainerschap te beginnen

Servische interim-coach Standard werd coach dankzij 'man van 90 procent'

31-10-2014 11:02

Ivan Vukomanovic, de tijdelijke coach van Standard, besloot om het zelf als trainer te proberen door toedoen van niemand minder dan Georges Leekens. De ex-bondscoach overtuigde de 37-jarige Serviër in zijn periode bij Lokeren om het zelf ooit als trainer te proberen.

Vukomanovic speelde van 2005 tot 2008 als speler voor Lokeren en werd het laatste seizoen gecoacht door Georges Leekens. "Hij apprecieerde mij als verlengstuk op het veld en raadde mij aan coach te worden als ik stopte met voetballen", zegt de Serviër in Het Laaste Nieuws.

De krant polste ook naar een eventuele overgang van Leekens naar de Rouches. "Ik ben 'close' gebleven met Georges", aldus Vukomanovic. "Is de directie van oordeel dat ik best opnieuw T2 word, dan is dat voor mij geen probleem", is Vukomanovic eerder bescheiden.

De interim-coach ligt goed in de spelersgroep, velen van hen willen doorgaan met Vukomanovic als hoofdcoach. "Hij kent ons, komt goed over en houdt rekening met onze kwaliteiten en gebreken. Zonder Luzon af te vallen", zei verdediger en Rode Duivel Laurent Ciman.