Doelman vindt zijn coach overdrijven: Ben even oud als Courtois, daar stopt het
Hein Vanhaezebrouck wil Matz Sels tot bij de Rode Duivels krijgen

Doelman vindt zijn coach overdrijven: "Ben even oud als Courtois, daar stopt het"

31-10-2014 09:31

Matz Sels slikte dit seizoen nog maar dertien doelpunten en is daarmee de tweede minst gepasseerde doelman van België. "Ik sta er indien nodig."

De jongeling speelde van kleins af aan bij SK Lierse, maar daar werd hij ondanks een veelbelovende start bij het huisvuil gezet na een ruzie over zijn contract. "Toch zal ik de club altijd blijven volgen, al had ik de club liever langs de grote poort verlaten", geeft Sels toe in Het Nieuwsblad.

"Ik ben blij dat ik meteen een kans heb gekregen", dankt hij meteen trainer en bestuur van de Buffalo's. "Ik krijg minder werk dan bij Lierse, maar ik sta er wel als de ploeg me nodig heeft. Toen ik bij Lierse speelde kenden ze me alleen daar, nu word ik zelfs aan de kust herkend."

Volgens Vanhaezebrouck behoort hij nu al tot de beste Belgische doelmannen, wat tegenwoordig iets betekent. "De Rode Duivels? Daar ben ik absoluut niet mee bezig", houdt Sels de boot af. "Het is leuk dat mijn naam genoemd wordt, maar kijk eens waar die mannen allemaal spelen. Courtois is top drie van de wereld. We zijn even oud, maar daar stopt de vergelijking ook."