Doelman bengelt opnieuw onderaan: Niet berusten, niet in paniek slaan
Colin Coosemans zag op jonge leeftijd al beide uiteinden van de rangschikking

Doelman bengelt opnieuw onderaan: "Niet berusten, niet in paniek slaan"

31-10-2014 09:15

Waasland-Beveren kreeg er in de derby tegen Gent nog eens vier om de oren. Ondanks de degradatieplaats is dat aantal uitzonderlijk laag, en daar heeft Colin Coosemans de eindverantwoordelijkheid voor.

Enkel de top vijf, Oostende en Cercle slikten tot nu toe minder doelpunten dan Waasland-Beveren. Het schoentje wringt momenteel vooraan, maar voor Coosemans, die al voor de derde keer op rij tegen degradatie moet vechten,blijft het wennen. "En gelukkig maar, want dat zou betekenen dat ik vrede neem met het niveau van een degradatieploeg, en dat wil ik niet", zegt de doelman in Het Laatste Nieuws.

Voor zijn 22 lentes heeft Coosemans al voldoende ervaring om ermee om te gaan. "Ik besef de ernst van de situatie, maar we mogen niet berusten. En al helemaal niet in paniek slaan. Elke match kan ik belangrijk zijn voor dit team. Bij Club Brugge mocht ik mijn geld opstrijken na negentig minuten te hebben staan koekeloeren. De kans dat dit bij Waasland-Beveren gebeurt, is nihil."

"We missen al weken een pak basisspelers. Als iedereen fit is, hebben we een andere ploeg. Je kan niet verwachten dat Waasland-Beveren 25 topspelers telt. En ik kan begrijpen dat de club rekening moet houden met een beperkt budget, maar het is jammer dat een Veselinovic, Gershon, enzovoort, hier niet meer zijn. Dat type spelers hebben we nodig. Als blijkt dat we na Nieuwjaar nog onderaan staan en er kan kwaliteit toegevoegd worden, brengt versterking mogelijk de oplossing. Maar of dat financieel mogelijk is?", besluit de keeper twijfelachtig.