Neuer moet dit jaar de Gouden Bal winnen als Thibaut 'm ooit wil winnen
Courtois senior trots op de nominatie, realistisch over de kansen

"Neuer moet dit jaar de Gouden Bal winnen als Thibaut 'm ooit wil winnen"

31-10-2014 08:58

Thibaut Courtois moet zowat de enige speler zijn die het afgelopen jaar bij drie verschillende ploegen de pannen van het dak heeft gespeeld. Niet genoeg voor de Gouden Bal, weet zijn vader.

"Hoe groot de kans is dat Courtois wint? Onmogelijk", antwoordt vader Thierry in Het Laatste Nieuws. "Door zijn positie op het plein. Neuer zal hem dit jaar ook niet winnen, al zou hij het wel verdienen. Messi draaide een minder seizoen met Barcelona, Ronaldo imponeerde niet op het WK met Portugal, je zou denken dat Neuer dan een grote kans maakt", aldus Courtois in Het Laatste Nieuws.

“Laat ik het zo stellen: als Neuer de Ballon d’Or dit jaar niet wint, dan zal Thibaut hem ook nooit winnen. Of ik trots ben op zijn nominatie? Uiteraard. Thibaut presteerde heel sterk met zijn club in la Liga en de Champions League en met de nationale ploeg.”

“Als je beslissend kan zijn voor je club en je land, dan mag de erkenning wel komen, vind ik. In dat lijstje staan slechts twee keepers: Thibaut en Neuer. Dan is het toch een hele eer erbij te zijn want je spreekt over de top van de wereld.”