Reconstructie: Gelekte sms'en bewijzen dat Mazzu Standard zelf de hand reikte
Sudpresse stelt agent Axel Lawarée in het gelijk

Reconstructie: Gelekte sms'en bewijzen dat Mazzu Standard zelf de hand reikte

31-10-2014 07:01

De Franstalige krant Sudpresse heeft sms-correspondentie onder ogen gekregen waaruit blijkt dat Charleroitrainer Felice Mazzu er als de kippen bij was om te informeren naar de vacature bij Standard.

Dinsdag 21 oktober, de dag na het ontslag van Guy Luzon, stuurt Mazzu volgende SMS naar zijn agent Axel Lawarée en spelersmakelaar Alain De Nil.

"Bonjour Alain. Axel. J’espère que vous allez bien. Je pense que ce serait bien que vous parliez au Standard pour faire sortir mon nom dans la presse. Qu’en pensez-vous ? Merci. Felice."

Aanbieding op tafel

De boodschap is duidelijk. Zij moeten in Mazzu’s plaats onderhandelen met Standard zonder zijn naam te lekken in de pers. Lawarée doet zijn werk, en zorgt ervoor dat Standard Mazzu een contract voorschotelt. Zaterdag 25 oktober krijgt Mazzu om vijf voor elf ’s avonds namelijk volgende sms van iemand die bij de contractbespreking aanwezig was.

"Cher Felice, Julie (de naam van Mazzu’s vrouw, nvdr.), merci pour l’hospitalité et le bon café. J’espère que VOUS prendrez la bonne décision. Mieux vaut avoir des remords que des regrets. Bonne nuit."

'Lawarée liegt'

Afgelopen maandag, 27 oktober, maakt Mazzu zijn keuze bekend. Hij weigert het aanbod van de Rouches en licht zijn voorzitter in. Bovendien zegt hij in de pers dat hijzelf niets met de onderhandelingen te maken heeft en dat alles op initiatief van Lawarée gebeurde. Die gelooft zijn eigen oren niet en reageert tegenover RTBF.

"Toen het voorstel op tafel leg, raakte hij wat in paniek, denk ik. Hij zou misschien te veel gezichtsverlies lijden en Charleroi is zijn club. Op zo een manier vertrekken zou misschien niet mooi zijn. Nadien ben ik ook niet verder gegaan in de onderhandelingen."

Mehdi Bayat beschuldigt Roland Duchâtelet er ondertussen van een gentlemen's agreement geschonden te hebben door contact te zoeken met Mazzu, terwijl het tegendeel duidelijk is.

Broeierige derby

Sudpresse meldt vandaag ook nog dat Mazzu ondanks de bewijslast tegen hem bij zijn oorspronkelijke versie van de feiten blijft. Wat dit betekent voor de rivaliteit tussen Charleroi en Standard, de relatie tussen Bayat en Duchâtelet, en vooral de positie van Mazzu, moet de komende dagen duidelijk worden. Noteer alvast zeven december in uw agenda. Benieuwd wie lekkers krijgt en wie de roe tijdens de eerstvolgende Charleroi - Standard.