Rode Belg kost Romeinen uiteindelijk overwinning in Serie A
Lazio verspeelt punten

30-10-2014 22:38

In de Serie A heeft Lazio Roma op speeldag 9 met de punten gemorst. Op het veld van Hellas Verona kwam het op voorsprong, maar na een rode kaart en een strafschopfout van de Belg Luis Pedro Cavanda verspeelde het nog de zege.

Vlak voor de rust opende Senad Lulic de score voor de bezoekers. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Lazio, maar toen hield Cavanda zijn hoofd niet bij de zaak. Op korte tijd pakte hij twee keer geel. Zijn tweede gele kaart kreeg hij na een strafschopfout.

Toen Cavanda naar de kleedkamers ging, bracht Luca Toni vanop de stip de score weer in evenwicht. Na de 1-1 werd er niet meer gescoord.

Bij de bezoekers speelde ex-Anderlecht-speler 90 minuten. Ook hij kreeg trouwens geel.

Bij winst was Lazio alleen derde geworden. Nu moet het die plek delen met AC Milan, Udinese en Sampdoria. De vier ploegen tellen elk 16 punten. Dat zijn er zes minder dan leiders Juventus en AS Roma. Hellas Verona staat met twaalf punten op plaats elf.