Spelersvakbond rilt van idee: Voetbal hoort op echt gras, we maken ons zorgen
"Op dit moment is het nog steeds zo dat kunstgras schadelijk is voor de gewrichten van spelers"

Spelersvakbond rilt van idee: "Voetbal hoort op echt gras, we maken ons zorgen"

30-10-2014 12:27
3

De internationale spelersvakbond FIFPro hekelt het idee om een WK op kunstgras te laten spelen. De FIFA liet donderdag weten dat een compleet toernooi op een artificiële ondergrond zeker tot de mogelijkheden behoort.

"Voetbal hoort op echt gras gepeeld te worden", reageert directeur communicatie Andrew Orsatti van FIFPro, geciteerd door Metro. "We maken ons zorgen over de richting die de FIFA inslaat. Kunstgras is volgens Joseph Blatter de toekomst van het voetbal, maar hoe kun je dat zeggen als iedere speler het liefst op gewoon gras speelt? Wij hebben geen idee hoe kunstgras zich in de toekomst zal ontwikkelen, maar op dit moment is het nog steeds zo dat het schadelijk is voor de gewrichten van spelers."

Het balletje werd opgegooid naar aanleiding van het aanstaande WK voor vrouwen. Tijdens dat toernooi in 2015 in Canada wordt er op kunstgras gespeeld en daarover ontstond veel commotie. De damesvoetballers willen net als de mannen op echt gras spelen. Orsatti: "De vrouwen hebben hierin groot gelijk. Wij steunen de vrouwen in deze zaak. Het is duidelijk dat hun WK minder serieus wordt genomen."