Belgische bondscoach breit zelf een vervolg aan zijn eindigende nachtmerrie
Paul Put krijgt aanzienlijke strafvermindering, maar blijft voor vrijspraak gaan

Belgische bondscoach breit zelf een vervolg aan zijn eindigende nachtmerrie

30-10-2014 10:40

De correctionele rechtbank van Brussel heeft de effectieve celstraf van twee jaar effectief voor Paul Put gereduceerd tot twee jaar voorwaardelijk. Toch zet de trainer zijn juridische strijd verder.

Put, de huidige bondscoach van Burkina Faso, was volgens de rechtbank een spilfiguur met een onmisbare rol in de fraude waarmee de "gokchinees" Zheyun Ye vorig decennium onze competitie teisterde. Toch toonde de correctionele rechtbank begrip voor de situatie van Put, die destijds bij SK Lierse spelers onder druk gezet zou hebben om te verliezen. Zijn effectieve celstraf werd woensdag opgeschort en hij moet nog 11.000 euro betalen, waarvan de helft met uitstel.

De trainer blijft het te druk hebben met Burkina Faso, dat hij in de vorige Afrika Cup naar de finale leidde, om zich zelf met zijn rechtzaak te bemoeien. Zijn advocaat Kris Masson is echter duidelijk over het beroep dat Put ook tegen deze straf aantekent. "We zijn tien jaar na de feiten. En gelet op de inhoud van het dossier vinden we dit fel overtrokken. Daarom tekenen we beroep aan", zo vertelde Masson aan Sporza.