Nederlander moet ook bij Belgische topclub een icoon voor zich dulden
Ruud Vormer vluchtte voor Clasie, maar stuit in Brugge op Simons

Nederlander moet ook bij Belgische topclub een icoon voor zich dulden

30-10-2014 10:12

De makelaar van Ruud Vormer slaapt dezer dagen waarschijnlijk niet best. De middenvelder ontvluchtte Rotterdam om speelminuten te verzamelen, maar raakt ook bij Club Brugge moeilijk van de bank.

"Maar ik zit toch al minder op de bank dan bij Feyenoord", is zijn ludieke kijk op de situatie in Het Nieuwsblad. "Ja, ik ben gekomen om te voetballen en natuurlijk ben ik niet gelukkig op de bank. Dan zit ik te denken: verdomme, waarom zit ik op die bank? Maar het zijn de keuzes van de coach die iedereen scherp wil, en die hij ook voldoende uitlegt." Met Gato Silva, Fernando Menegazzo en Timmy Simons heeft Michel Preud'homme vier spelers voor twee posities. Ook die eerstgenoemde twee zijn nieuwkomers.

"Ik kijk alleen maar mezelf en kan alleen mijn stinkende best doen op training. En zolang we niet verliezen, is er niets fout aan roteren. Het gaat toch alleen om de punten? Klaar!" Vormer is alleszins nog niet klaar en gelooft dat hij kan stijgen in de pikorde. "Men heeft hier nog geen top-Ruud gezien, al deed ik het al vrij goed, vind ik. Behalve de eerste helft tegen Standard. Dat was slécht en dat mag ook gezegd worden."