Malinwa is woedend op thuisblijver Bateau: “Hij is toch een prof?”
Bateau al bijna een maand in Trinidad en Tobago

Malinwa is woedend op thuisblijver Bateau: “Hij is toch een prof?”

30-10-2014 07:54

KV Mechelen moet het al enkele weken zonder de 23-jarige verdediger Sheldon Bateau stellen. De vaste waarde in het team van Aleksandar Jankovic zit door visumproblemen nu al 3,5 weken vast in zijn geboorteland Trinidad&Tobago.

Bateau kon na een interland niet terugkeren naar België vanwege visumproblemen. De verdediger maakt weinig aanstalten om dat op te lossen omdat hij daarvoor beroep moet doen op de dichtstbijzijnde Belgische ambassade in Jamaica, zo'n 1.000 km verwijderd van zijn verblijfplaats. KV Mechelen reageert voor het eerst op het nieuws.

"Straks zijn er weer interlands. Misschien moet Bateau er blijven, want dit is onbegrijpelijk", vertelt trainer Jankovic aan Het Nieuwsblad. "Hij is toch een prof? Ja, Sheldon belt mij soms, maar in welke conditie zal hij straks zijn?"

"Hij heeft een trainingsschema, maar het is precies alsof hij een tweede zomervakantie neemt. We zullen moeten checken hoeveel hij is bijgekomen. Bateau moet niet verwachten dat hij meteen een nieuwe kans zal krijgen. Een boete? Dat moet de club bepalen."

Nog geen ontslag

Sommigen zien zelfs een ontslag als de enige oplossing. Daar denk assistent-sportief directeur Olivier Renard nog niet aan. "Hij zal niet buitenvliegen, maar we gaan wel de puntjes op de i zetten. Het is onbegrijpelijk dat Bateau toch is vertrokken hoewel hij wist dat zijn visum niet in orde was. Dat getuigt van weinig respect voor ons. We hopen dat het een kwestie is van dagen voor hij terug is en daarna willen we zijn versie van de feiten horen. Dit is te belachelijk voor woorden."