De Tien: spelers die genomineerd hadden moeten worden voor de Ballon d'Or
Welke exceptionele baltovenaars zijn onterecht gepasseerd voor de Gouden Bal?

De Tien: spelers die genomineerd hadden moeten worden voor de Ballon d'Or

30-10-2014 10:10
2

Het eind van het kalenderjaar 2014 nadert, waardoor het speculeren over de Gouden Bal-winnaar van dit jaar kan beginnen. De FIFA nomineerde deze week 23 spelers voor de prestigieuze prijs. Maar welke geweldenaren zagen hun droom nu al in duigen vallen? Vandaag de tien spelers die genomineerd hadden moeten worden voor de Ballon d'Or.

Robert Lewandowski (Bayern München)
Robert Lewandowski wordt gezien als één van de beste spitsen ter wereld. Afgelopen seizoen werd hij namens Borussia Dortmund topscorer van de Bundesliga en ook na de zomerstop begon de Pool direct met scoren voor zijn nieuwe club Bayern München. Er is simpelweg geen gegronde reden waarom deze man ontbreekt op het voetbalgala, vlak na de jaarwisseling.

Luis Suárez (FC Barcelona)
Natuurlijk maakt Luis Suárez qua klasse meer aanspraak op de Gouden Bal dan het overgrote deel van de genomineerden. Echter lijkt de kannibalistische uitspatting van de Uruguayaan tijdens het WK voldoende reden voor de FIFA om hem niet te nomineren. Wil Suárez deze individuele prijs ooit nog winnen, dan zal hij zijn tanden voortaan op elkaar moeten houden.

Luka Modric (Real Madrid)
Met Cristiano Ronaldo in de voorste linie verdwijn je als middenvelder al snel uit de schijnwerpers. De Kroaat speelde in de eerste Clasico van het seizoen een perfecte wedstrijd door honderd procent van zijn 41 passes goed aan te laten komen. Dit was het zoveelste puike optreden op rij van de 'Iniesta van Madrid', wat hem één van de beste middenvelders ter wereld maakt.

Arturo Vidal (Juventus)
De blessures waarmee Artudo Vidal deze jaargang te kampen heeft gehad weerhouden hem naar alle waarschijnlijkheid van nominatie. De onvermoeibare sleutelspeler van Juventus had op het driemansmiddenveld een groot aandeel in het derde landskampioenschap op rij van De Oude Dame.

Diego Godin (Atlético Madrid)
Diego Godin bereikte met zijn club Atlético Madrid het onmogelijke door zowel Real Madrid als FC Barcelona achter zich te laten in de nationale competitie. De kracht van deze verliezend Champions League-finalist was overduidelijk het collectief. Als leider van deze hechte groep had Godin, die met de kop meerdere beslissende doelpunten maakte, zonder twijfel een nominatie voor de Gouden Bal verdiend.

David Silva (Manchester City)
David Silva werd afgelopen seizoen voor de tweede keer in zijn loopbaan kampioen met Manchester City. De kleine spelmaker was meerdere malen beslissend voor The Citizens met zijn geweldige spelinzicht en piekfijne techniek.

Mats Hummels (Borussia Dortmund)
Mats Hummels staat al tijden in de belangstelling van verschillende grote clubs, en hij bewijst telkens weer waarom. Met deze betrouwbare defensieve kracht in de laatste linie daalt het aantal tegendoelpunten per definitie. Daarnaast maakte de Duitser ook onderdeel uit van Die Mannschaft waarmee Joachim Löw het WK 2014 won.

Sergio Agüero (Manchester City)
Met Sergio Agüero als directe tegenstander heb je gegarandeerd een lastige wedstrijd. De behendige Argentijn wurmt zich zonder problemen door de meest ontoegankelijke routes een baan naar het doel. Momenteel voert hij met negen treffers ook de topscorerslijst aan in de Premier League.

Vincent Kompany (Manchester City)
Vincent Kompany zag zijn contract afgelopen zomer verlengd worden met zes jaar. Een unicum in de geschiedenis van de steenrijke club uit Manchester. De Belg kan al jaren wekelijks rekenen op een basisplaats in het hart van de verdediging, wat al leidde tot twee landstitels. Wellicht dat Manchester City eerst op internationaal gebied furore moet maken voordat haar spelers aanspraak maken op de Gouden Bal.

Joao Miranda (Atlético Madrid)
Net als Diego Godin kende ook Joao Miranda een geweldig seizoen bij Atlético Madrid. Zoals vermeld werd de 'kleine club uit Madrid' kampioen in La Liga en moest het in de Champions League alleen stadsgenoot Real Madrid voor zich dulden. Het betrouwbare verdedigingsduo staat ook dit seizoen weer als een huis. In negen competitiewedstrijden hoefde Miguel Ángel Moyà pas zeven keer te vissen.