Ancelotti: 'We hebben gewonnen van Barcelona omdat we wilden winnen'
Real Madrid wint in eigen huis van aartsrivaal

Ancelotti: 'We hebben gewonnen van Barcelona omdat we wilden winnen'

26-10-2014 08:07
1

Carlo Ancelotti kreeg zaterdagavond waar hij vooraf op hoopte, een overwinning op aartsrivaal Barcelona (3-1). De trainer/coach van Real Madrid was niet alleen zeer tevreden met het behaalde resultaat, maar ook met het vertoonde spel en de wilskracht van zijn ploeg.

"We hebben ons doel bereikt met het verkleinen van het gat. Daarom zijn we allemaal zo tevreden. In de tweede helft hebben we gewonnen omdat we wilden winnen", aldus Ancelotti direct na de topper in de hoogste afdeling van het Spaanse voetbal.

Door de overwinning wist Real Madrid de achterstand op Barcelona te verkleinen van vier punten naar slechts één punt. "Iedereen speelde op een hoog niveau. En dat was niet eenvoudig slechts twee dagen na het Champions League-duel in Liverpool. Het fysieke aspect is niet alles. We zijn ook mentaal overtuigd dat we het juiste doen. We hebben ons hoofd ook niet verloren na de treffer van Neymar. We hielden vast aan ons plan en dat heeft zich uitbetaald."

Real Madrid wist woensdag ook al een zeer sterke indruk te maken in de Champions League. Liverpool werd op eigen terrein verslagen door de ploeg van Ancelotti (0-3). Barcelona was in het toernooi heer en meester tegen Ajax (3-1).