Westerlo 40 keer op rij ongeslagen in eigen huis: “Gevoel van onoverwinnelijkheid
Westerlo heeft oninneembaar fort in eigen stadion

Westerlo 40 keer op rij ongeslagen in eigen huis: “Gevoel van onoverwinnelijkheid"

26-10-2014 07:55

Westerlo is erin geslaagd om KV Kortrijk van zijn vierde zege op rij te houden. De Kemphanen wonnen in eigen huis met 2-1 van De Kerels, maar kon even goed verliezen tegen een sterk spelend Kortrijk. Ook Dennis van Wijk beseft dat ze goed zijn weggekomen.

"We zijn goed begonnen met uitstekende balcirculatie, maar dan was het plots niks meer. We hadden heel veel moeite met de beweeglijkheid van Kortrijk", analyseert hij tegenover Sporza.

"We stonden 1-0 voor, maar de 2-0 hing nooit in de lucht. We liepen achter de feiten aan en kwamen een paar keer goed weg. Toen de 1-1 viel, schoten we wakker en speelden we weer ons spel. We maakten een mooie goal, al kwamen we nog erg goed weg met die late kans voor Pavlovic."

Veertig keer ongeslagen

Westerlo moet het zonder topscoorder Gounongbe doen. "Natuurlijk missen we hem. MacDonald zit nog niet in zijn ritme en Koffi is niet echt balvast. Daardoor was er nooit aansluiting en verloren we steeds de bal als we naar voren gingen."

Met de zege tegen Kortrijk heeft de club nu al veertig opeenvolgende wedstrijden in eigen huis niet meer verloren. "Dat is gewoon magnifiek. We hebben het deels te danken aan de supporters. Iedereen binnen de club heeft een gevoel van onoverwinnelijkheid."