Barça-trainer blij verrast: Ik heb geen spijt van het opstellen van Suarez
Catalaanse ploeg met aanvaller onderuit tegen aartsrivaal

Barça-trainer blij verrast: "Ik heb geen spijt van het opstellen van Suarez"

26-10-2014 07:34
1

Luis Enrique bleef ook na de nederlaag tegen Real Madrid (3-1) achter zijn eerder gemaakte keuze staan om de wedstrijd tegen de aartsrivaal te starten met Luis Suarez in de basis. Dit ondanks het feit dat de van Liverpool overgenomen aanvaller door een schorsing nog geen enkele officiële minuut had mogen maken in het eerste elftal van de Catalaanse club.

"Ik heb geen spijt van het opstellen van Suarez. Hij zit al bij de ploeg sinds de start van het seizoen. Hij deed het goed, zelfs beter dan ik had verwacht", aldus de trainer direct na de verloren wedstrijd over de prestatie van de voormalige Ajacied.

Suarez kon ondanks de nederlaag terugkijken op een geslaagd debuut. "Ik hoorde twee uur voor de aftrap tijdens de tactische bespreking van mijn basisplaats. Ik voelde me lekker, maar besefte me dat ik geen negentig minuten zou spelen", zei de spits die in de 69ste minuut werd vervangen.

De nederlaag kwam hard aan bij Barcelona, maar het vertrouwen in de nabije toekomst is groot bij Suarez. "Deze spelersgroep heeft zwaardere periodes gehad. We zijn nog steeds koploper en we blijven hard werken."