Kabananga hijst Cercle Brugge uit degradatiezone met winnend doelpunt
Kabananga beslissend voor Cercle

25-10-2014 21:53

Cercle Brugge kon uit de degradatiezone springen na winst tegen Zulte Waregem. KV Oostende heeft voor de vijfde keer op rij niet kunnen winnen in de Belgische competitie en verloor van Charleroi. Westerlo deed een goede zaak door in eigen huis van KV Kortrijk te winnen.

Het degradatieduel tussen Cercle Brugge en Zulte Waregem eindigde goed voor Cercle Brugge. Theo Bongonda zorgde al na dertien minuten voetballen voor de voorsprong voor Essevee. Maar Richard Sukuta-Pasu kon net voor rust de gelijkmaker in doel tikken.

Vijftien minuten voor tijd zorgde Junior Kabananga met zijn tweede van de avond voor het verlossende doelpunt voor Cercle Brugge. Hij zette de 1-2 eindstand op het scorebord.

Cercle Brugge kon met de winst profiteren van het gelijkspel van Waasland-Beveren. De Bruggelingen springen over Lierse en Waasland-Beveren naar de dertiende plek in het klassement. Zulte Waregem blijft laatste met zes punten, al moeten daar nog punten van de vroegtijdig stopgezette wedstrijd tegen Standard aan toegevoegd worden.

Charleroi – KV Oostende

KV Oostende heeft opnieuw niet kunnen winnen in de Belgische competitie. Het heeft al voor de vijfde keer op rij punten laten liggen in de Jupiler Pro League. Deze keer was Charleroi te sterk voor de Kustboys.

In eigen huis wonnen de Carolo's met 2-0 van KV Oostende dankzij doelpunten van Kenneth Houdret en Lynel Kitambala. De ploeg van Fred Vanderbiest zak zo terug naar een tiende plek in het klassement. Charleroi springt over KV Oostende naar de negende plek.

Westerlo – KV Kortrijk

Westerlo heeft zich terug in een veilige positie voor play-off 1 kunnen knokken. De Kemphanen konden in eigen huis winnen van een herboren KV Kortrijk. De wedstrijd begon goed voor Westerlo, met een doelpunt van Kenneth Schuermans.

De Kerels konden na een uur voetballen echter terugkeren na een doelpunt van Teddy Chevalier. In hun zoektocht naar winst liepen de Kerels tegen de lamp en lieten ze Westerlo scoren. Raphael Lecomte kon tien minuten voor tijd de zege veilig stellen.

Dankzij de winst springt Westerlo terug naar de derde plek in het klassement. Enkel AA Gent en Lokeren kunnen zondag nog over de Kemphanen springen. KV Kortrijk zakt terug naar de achtste plek in het klassement.