Verdedigend trainingsbeest van Club Brugge eet al zes jaar geen frieten
Mechele is uit hetzelfde hout gesneden als Simons en Clement

Verdedigend trainingsbeest van Club Brugge eet al zes jaar geen frieten

25-10-2014 21:12

Brandon Mechele lijkt het prototype te zijn van een speler voor Club Brugge. De verdediger zit dagelijks in het krachthonk en houdt eigenlijk niet zo van vrije dagen. De Bredenaar lijkt uit hetzelfde hout gesneden te zijn als Philippe Clement en Timmy Simons.

"De laatste twee jaren is hard werken een verslaving geworden. Ik kan niet zonder. Toen ik in de eerste wedstrijden vorig seizoen in de ploeg kwam, voelde ik dat ik fysiek te kort kwam. Daarom ben ik aan mijn lichaam beginnen te werken. Zeker in duels tegen ervaren spelers moet je je mannetje kunnen staan", vertelt Mechele aan Het Nieuwsblad.

De verdediger is niet enkel bezig met trainen, maar let ook op zijn voeding. “"Chocolade is mijn zwakke plek. Een beetje mag, hé. Ik train sowieso al extra, dus dat vliegt er ook weer af. Maar iets als frieten, dat is jaren geleden. Toen we met de U15 of U16 van Club een tornooi in Frankrijk speelden, at ik dat voor het laatst."

Een echte Clubspeler

Mechele lijkt in het rijtje van spelers als Clement en Simons te passen. "Ik herken mezelf erin, Timmy Simons ook. Mij vonden ze vroeger al extreem. Het is grappig dat Brandon nog extremer is", vertelt assistent-trainer Clement.

"Bij de technische staf lachen we er soms mee als we een dag vrijaf geven. Omdat we op voorhand weten dat Brandon bij dat nieuws zijn hoofd laat hangen. De trainers hebben hem moeten overtuigen dat rust nemen belangrijk is. En soms lijkt hij nóg niet overtuigd."