Engelse analist ziet toch minpunten bij Kompany: Waarheid mag gezegd worden
Keown vindt positiespel van Kompany onvoldoende

Engelse analist ziet toch minpunten bij Kompany: "Waarheid mag gezegd worden"

25-10-2014 20:54

Analisten over de hele wereld zijn het er over eens dat Vincent Kompany één van de beste verdedigers ter wereld is. De Engelse Martin Keown denkt toch dat de Rode Duivel nog enkele minpunten heeft. Zo bekritiseert hij het positiespel van Kompany.

"Kompany is één van de beste verdedigers ooit die we aan het werk zagen in de Premier League. Maar na het bekijken van de wedstrijd van vorige week tegen Tottenham, heb ik toch ook gebreken vastgesteld. Hij heeft een probleem met zijn positiespel", schrijft hij in zijn column in The Daily Mail.

"Sommige mensen denken dat het onbeleefd is om kritiek te uiten op Kompany, maar de waarheid mag gezegd worden. Toen ik de wedstrijd tegen Tottenham bekeek, stelde ik een duidelijk probleem vast. Kompany heeft een probleem met zijn positiespel."

Ongelooflijke snelheid

"Kompany heeft een enorme snelheid en wil altijd als eerste op de bal zijn. Daardoor speelt hij steeds uit positie. Al hij dan te laat op de bal is, is het niet meer mogelijk om zich te herstellen. Tottenham heeft verschillende keren kunnen profiteren van de gaten die hij liet."

"Hij doet mij zelfs wat denken aan David Luiz op het WK. De spitsen van de tegenpartij konden toen ook profiteren van de gaten die hij liet."