Twee Belgen blinken voorlopig uit in de Champions League-campagne
Hazard en Lombaerts doen het goed en staan in de top tien van gemiddelde scores

Twee Belgen blinken voorlopig uit in de Champions League-campagne

25-10-2014 16:27

De website whoscored.com houdt alle mogelijke statistieken bij tijdens een wedstrijd en beoordeelt elke speler dan met een score op tien punten. Als we na de drie poulewedstrijden de gemiddelde scores erbij halen, zien we dat Eden Hazard op de tweede plaats enkel moet onderdoen voor Lionel Messi. Ook Nicolas Lombaerts behaalde een mooi gemiddelde tot nu toe, hij staat zevende.

Eden Hazard speelde dinsdag een geweldige wedstrijd tegen het nietige Maribor, waarin hij twee keer scoorde en heel veel dribbels lukte. De Belgische dribbelkont kreeg voor zijn wedstrijd een 10 op 10. Na drie wedstrijden heeft de Rode Duivel een mooie 8,56 op 10. Daarmee staat hij op de tweede plaats. Enkel Lionel Messi, die al twee keer scoorde en twee assists gaf in deze Champions League-campagne, scoort hoger met 8,91 op 10.

Die andere Rode Duivel, Nicolas Lombaerts, speelde drie ijzersterke wedstrijden voor Zenit Sint-Petersburg. Met een gemiddelde van 8,36 op 10 staat hij voorlopig zevende. Lombaerts blinkt vooral uit in de lucht, met meer dan vijf gewonnen luchtduels per wedstrijd. Opvallend: in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Leverkusen werd Lombaerts door de website toch tot man van de match uitgeroepen met de hoogste score van alle spelers.