OH Leuven vergeet in Tweede Klasse de leiding te pakken
OHL komt bij Bergen niet verder dan 1-1

OH Leuven vergeet in Tweede Klasse de leiding te pakken

24-10-2014 23:29

Oud-Heverlee heeft in Tweede Klasse een slechte zaak gedaan.  In de openingswedstrijd van de 13de speeldag kwam het bij Bergen niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

In het duel tussen de twee ploegen die vorig jaar degradeerden uit de Jupiler Pro League klom Bergen al snel op voorsprong. Jean-Christophe Vergerolle kopte voor de thuisploeg na een vrije trap van Loris Brogno raak. Vergerolle klopte Nick Gillekens, die in het Leuvense doel Logan Bailly verving. De ex-Rode Duivel werd deze week aan zijn neus geopereerd.

Na de goal bleef Bergen de betere ploeg. OHL leek op een nederlaag af te stevenen, maar Jovan Kostovski dacht daar anders over. Hij bezorgde de bezoekers alsnog een onverdiend punt. Dat was onvoldoende om de leidersplaats te nemen. OHL blijft tweede in de stand met 24 punten. Bergen staat nu achtste met 18 punten.

Eupen kan profiteren

Door het puntenverlies van OHL kan leider Eupen zaterdag op bezoek bij Heist een goede zaak doen. Bij winst neemt het een voorsprong van vier punten op de ploeg uit Leuven.