Het is gebeurd: KV Mechelen wint eindelijk op verplaatsing
Malinwa wint derby tegen Lierse

24-10-2014 21:21

Het heeft dit seizoen een tijdje geduurd, maar KV Mechelen heeft voor de eerste keer op verplaatsing gewonnen. In de eerste helft kopte Dalibor Veselinovic de enige treffer van de partij tegen de netten.

Speeldag 12 van de Jupiler Pro League kent enkele leuke affiches. Natuurlijk ligt het zwaartepunt op zondag met Club Brugge - AA Gent en Anderlecht - Standard, maar toch mocht de opener op papier ook gezien worden. Lierse en KV Mechelen mochten in een derby de speeldag aftrappen.

De thuisploeg begon vol vertrouwen aan de partij. Uit de laatste drie wedstrijden haalde het zeven op negen. Trainer Slavisa Stojanovic bracht dezelfde elf namen aan de aftrap die vorige week met 1-2 gingen winnen bij Cercle Brugge. Bij KV Mechelen dat vorige week knap een punt pakte tegen Anderlecht (1-1) noteerde we één wijzeging. Miloš Kosanović was terug uit schorsing. De verdediger verdrong Joachim Van Damme  naar de bank. Sheldon Bateau zat trouwens nog altijd in Trinidad&Tobago. Van hem was er dus nog geen spoor op het wedstrijdblad.

Meer langs dan op het veld

In het openingskwartier viel er weinig te beleven op het veld. Twee zaken vielen langs het veld wel op. Ten eerste was het Lisp niet uitverkocht en dat voor een derby. Ten tweede reageerden de aanwezig fans - gelukkig - amper als Seth De Witte aan de bal was. De kapitein van KV Mechelen met een Lierse-verleden bleef gespaard van fluitconcerten.

In een redelijk gelijkopgaande match stond het plots 0-1. Na de perfecte voorzet van Mats Rits kopte Veselinovic raakt. Doelman Boban Bajković had geen verhaal. Voor Veselinovic was het zijn derde doelpunt van het seizoen. Lierse probeerde na de opdoffer iets terug te doen, maar het was KV Mechelen dat voor de rust nog bijna scoorde. Alessandro Cordaro - die vorige week nog heerlijk scoorde tegen Anderlecht - zag zijn lobbal op de lat gaan.

In de eerste minuten na de rust viel vooral het opstootje tussen Eric Matoukou en Maxime Biset op. Scheidsrechter Joeri van de Velde hield de kaarten toen nog op zak. Later deelde hij er wel uit aan invaller Van Damme en Pierre Yves Ngawa. Ook de bedrijvigheid van Ajub Masika viel op, maar wat hij ook probeerde scoren of laten scoren zat er voor hem niet in tegen KV Mechelen.

Baas Biebauw

Ook na de rust bleven de bezoekers de gevaarlijkste ploeg. Maar Cordaro en later Rits vergaten de wedstrijd op slot te doen. Zo bleef het tot de laatste minuut spannend. Uiteindelijk kon KV Mechelen de krappe voorsprong vasthouden en won het voor de eerste keer dit seizoen. Dat had het in het slot van de partij vooral te danken aan de reflexen van doelman Wouter Biebauw. Op een kopbal van invaller Apostolos Vellios bracht hij schitterend redding.

Door de overwinning klimt KV Mechelen (voorlopig) naar een knappe vijfde plaats. Het telt nu net zoals Westerlo zeventien punten. Lierse blijft met twaalf punten hangen op plaats dertien.