Okriashvili keert samen met zijn mama terug naar de Cristal Arena
Speler mist zijn familie

Okriashvili keert samen met zijn mama terug naar de Cristal Arena

24-10-2014 20:32

Tornike Okriashvili is al een tijdje niet meer welkom bij de A-selectie van Racing Genk. De Georgische international verblijft momenteel in eigen land, maar keert binnenkort terug naar de Cristal Arena. Zijn moeder, broer, echtgenote en kind komen met hem mee.

Gunter Jacob, Sportief Directeur van Racing Genk, is deze week naar Georgië getrokken om samen met Okriashvili, zijn familie en zijn manager de huidige situatie uit te klaren. Dat staat de lezen op de website van Racing Genk. De ploeg communiceerde het onderstaande.

"Uit het contact tussen Gunter Jacob en de speler is gebleken dat een mentale terugslag aan de basis van zijn afwezigheid ligt. Sinds zijn transfer naar KRC Genk heeft hij aanpassingsproblemen en ervaart hij een gebrek aan sociaal contact als gevolg van zijn beperkte talenkennis."

"Okriasvhili heeft zijn conditie ter plekke onderhouden en wordt halverwege volgende week terug op de club verwacht. Hij zal tijdens zijn reis naar België vergezeld worden door zijn moeder (een voormalige wereldkampioene turnen, die daardoor vertrouwd is met de druk die een sportcarrière meebrengt) en broer. Zij zullen de eerste weken ook in België verblijven om de integratie te vergemakkelijken. Ook zijn vrouw en kind zullen naar België komen."

"Met de steun van zijn familie, een verhoging van de taallessen en een goede spelersbegeleiding, zijn zowel de club als speler ervan overtuigd dat hij op termijn alle verwachtingen zal kunnen inlossen die KRC Genk in hem gesteld heeft."

"Ook al blijven club en speler optimistisch over de toekomst, de verwijzing naar de B-kern blijft gehandhaafd.  Eens Tornike terug op de club is zal bekeken worden of zich nog verdere maatregelen opdringen."

Mediapauze

"In overleg tussen club en speler is besloten om tot nader bericht een mediapauze in te lassen. Hij zal dus voorlopig zelf geen verklaringen afleggen en wordt niet ter beschikking gesteld voor interviews. Alle aandacht van club, speler en entourage gaan naar een zo snel mogelijke terugkeer op het niveau waar hij thuis hoort."