Kraker voor Mourinho: De hele wereld weet hoe ik over Van Gaal denk
"Het is belangrijk dat ik niet tegen Louis van Gaal speel"

Kraker voor Mourinho: "De hele wereld weet hoe ik over Van Gaal denk"

24-10-2014 16:06

José Mourinho steekt niet onder stoelen of banken dat hij een goede relatie heeft met Louis van Gaal. De Portugees gaat zondag met Chelsea op bezoek bij het Manchester United van Van Gaal.

"Van Gaal is een vriend van mij, maar ik wil hem richting zondag niet te veel prijzen", zegt Mourinho, die bij FC Barcelona samenwerkte met Van Gaal, op de persconferentie. "Hij heeft me de kans gegeven om op een hoog niveau te werken. Als jonge coach is het belangrijk dat ik vier opeenvolgende seizoenen met 'Mr. Robson' en Louis heb gewerkt. Als ik iemand moest kiezen die belangrijk in mijn carrière is geweest, dan is Louis dat wel. Dit is niet het moment om het erover te hebben wat er zonder hem zou zijn gebeurd."

"Ik heb het respect en de relatie nooit verborgen, ook zijn invloed niet. Maar nu is hij mijn tegenstander. Ik ga het er niet meer over hebben. Hij weet hoe ik over hem denk. De hele wereld weet dat, want dat verberg ik nooit", vervolgt Mourinho. "We hebben wel eens vriendschappelijk tegen elkaar gespeeld, maar nog nooit in dezelfde competitie. In de Champions League ben je afhankelijk van remises, dat is niet belangrijk. Het is belangrijk dat ik niet tegen Louis van Gaal speel. Het is Chelsea tegen Manchester United."