Standard stelt stappenplan voor: “Nieuwe coach tijdens de interlandbreak”
Drie weken wachten tot er een nieuwe coach voor Standard is

Standard stelt stappenplan voor: “Nieuwe coach tijdens de interlandbreak”

24-10-2014 16:18

Standard is vier dagen na het ontslag van Guy Luzon dringend op zoek naar een nieuwe coach. Teammanager Pierre Locht onthult hoe de Luikenaren te werk gaan en wanneer ze een nieuwe coach willen voorstellen.

"We doen het ook in drie stappen", zegt Locht aan Sporza. "Deze week verzamelen we zoveel mogelijk kandidaturen. Daarbij zoeken we heel erg breed."

"Volgende week stellen we een shortlist op van enkele namen, waarmee we in de derde week concreet gaan praten en onderhandelen. Het is best mogelijk dat we in de tweede week van november, als de competitie even stilligt voor de interlands, onze nieuwe trainer voorstellen."

Stadionverboden

De Rouches kregen zondag tegen Zulte Waregem met rellen af te maken. Standard grijpt mogelijk in. "Op dit moment zijn we bezig om samen met de politie zoveel mogelijk mensen te identificeren. We hebben al een aantal herrieschoppers geïdentificeerd."

"Nadien zullen we die personen bestraffen. Hoe we dat gaan doen, is nog niet uitgemaakt. Ik sluit niet uit dat we, in navolging van Racing Genk, zelf ook stadionverboden zullen uitvaardigen. De Voetbalcel van Binnenlandse Zaken is er ook mee bezig en zal op basis van de voetbalwet ook straffen uitspreken."