Ancelotti sluit pikante overstap uit: Ik zal nooit trainer van FC Barcelona worden
Italiaanse coach kent de rivaliteit tussen zijn club Real Madrid en Barcelona

Ancelotti sluit pikante overstap uit: "Ik zal nooit trainer van FC Barcelona worden"

24-10-2014 16:05

Carlo Ancelotti heeft veel respect voor de rivaliteit tussen zijn club Real Madrid en FC Barcelona. De Italiaan zegt nooit te zullen overstappen naar Catalonië en wil zijn trainerscarrière afsluiten in Madrid.

Slechts twee coaches, Radomir Antic en Enrique Fernandez, zijn ooit trainer van beide clubs geweest. Ancelotti sluit uit dat hij de derde in dat rijtje wordt. ''Nu ik Real Madrid train, kan ik nooit coach worden van Barcelona'', stelt de voormalige trainer van onder meer AC Milan en Chelsea tegenover Cadena SER. ''Ik moet mijn verleden en het verleden van de clubs die ik heb getraind respecteren.''

Ancelotti werd gevraagd of hij het ziet zitten om voor een lange periode trainer te blijven in Madrid. ''Het is ondenkbaar dat ik hier 24 jaar trainer blijf, maar ik zou mijn carrière hier graag beëindigen'', zegt de trainer, die eerder nog aangaf een terugkeer naar de Premier League niet uit te sluiten.

De Madrilenen staan momenteel op de derde plaats in de competitie, met achttien punten. Barcelona is de ongeslagen koploper van de Primera División met 22 punten. Ancelotti heeft de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Barça van afgelopen dinsdag gezien en was onder de indruk. ''Als ik naar een team kijk, probeer ik altijd hun minpunten te ontdekken. Maar ik had deze keer geen geluk: ik kon weinig minpunten ontdekken'', besluit Ancelotti.