Rodgers legt vinger op de zere plek: Dat was een grote teleurstelling tegen Real
"We willen allemaal graag de nul houden"

Rodgers legt vinger op de zere plek: "Dat was een grote teleurstelling tegen Real"

24-10-2014 15:57
1

Liverpool-trainer Brendan Rodgers beseft dat zijn defensie nog niet van het niveau is dat het zou moeten zijn. In de laatste achttien wedstrijden wisten de Engelsen slechts één keer de nul te houden. Rodgers probeert dan ook verbetering aan te brengen in zijn achterste linie.

"We moeten het ook als team beter doen, niet alleen de verdediging en de keeper", vertelt de keuzeheer op de website van de FIFA. "We willen allemaal graag de nul houden, maar moeten ook agressiever zijn op sommige momenten. Dat was een grote teleurstelling tegen Real Madrid. Een groot aantal tegendoelpunten dit seizoen hadden voorkomen kunnen worden."

"Er zal harder gewerkt moeten worden om te verbeteren", gaat de hoofdtrainer verder. Ook in de voorhoede is Rodgers zoekende. Zomeraankoop Mario Balotelli weet alles behalve te overtuigen, terwijl Rickie Lambert vooral genoegen moet nemen met een plek op de bank. Daardoor komt er veel verantwoordelijkheid te liggen op de schouders van de negentienjarige Raheem Sterling.

"Sterling is een jonge en zeer talentvolle speler. Hij kan ook als spits spelen, omdat hij in de jeugd ook op die positie heeft gestaan. Als dat het team helpt, dan laten we het niet na om hem in de spits te zetten. Ik selecteer altijd de spelers die het goed doen op de training en daarom staan de beste elf op het veld. Balotelli wil dolgraag scoren, maar het zit hem op dit moment niet mee."