Wilmots denkt dat Lukaku bij Everton eindelijk de juiste trainer heeft gevonden
Martinez kan Lukaku weer op de rails brengen

Wilmots denkt dat Lukaku bij Everton eindelijk de juiste trainer heeft gevonden

24-10-2014 15:29

Romelu Lukaku besloot de afgelopen zomertransferperiode om de deur van Chelsea definitief achter zich dicht te trekken en vertrok voor 35 miljoen euro naar Everton. De spits lijkt zijn plek gevonden te hebben in Noord-Engeland, dat weet ook bondscoach Marc Wilmots.

"Romelu had het moeilijk bij Chelsea", zei Marc Wilmots aan Goal. "De concurrentie was daar niet mals. Bij Everton is hij meer op zijn plaats. In Roberto Martinez heeft hij een trainer gevonden die in hem gelooft. Voor een spits is het belangrijk dat hij vertrouwen voelt."

Bij de Rode Duivels beleefde Lukaku nog maar weinig plezier. Hij verloor op het WK zijn plek aan Divock Origi en ziet nu ook Christian Benteke terugkeren. "Bij de Rode Duivels zijn Benteke en Origi zijn concurrenten. Dus ook hier is het voor hem niet eenvoudig om een basisplaats af te dwingen", vertelt Wilmots.

Ondanks zijn hoge transfersom kon Lukaku de hoge verwachtingen nog niet helemaal inlossen. In acht wedstrijden scoorde hij dit seizoen nog maar drie keer. Vorig seizoen vond de Rode Duivel het doel vijftien keer in 31 wedstrijden.