Suarez wil spelen: Laat me niet lachen, ik zou doodgaan als op ik de bank zit
"Ik haat het om een wedstrijd te missen"

Suarez wil spelen: "Laat me niet lachen, ik zou doodgaan als op ik de bank zit"

24-10-2014 14:01
2

Luis Suarez maakt zich op voor zijn eerste officiële minuten in het shirt van FC Barcelona. De Uruguayaan heeft zaterdag zijn schorsing vanwege het bijtincident tijdens het WK er op zitten en mag beginnen met een wedstrijd tegen Real Madrid.

De international had het moeilijk in de periode dat hij geen wedstrijd mocht spelen. "Dat is dus mijn karakter", vertelt de voormalig aanvaller van Ajax in gesprek met Helden Online. "Ik haat het om een wedstrijd te missen, moet iets heel ernstigs mankeren om niet te kunnen spelen. Volgens mij heb ik nooit een wedstrijd gemist door een blessure."

"Vermoeidheid? Laat me niet lachen. Als ik terugkwam van een reis naar Uruguay, zei ik altijd dat ik meteen weer wilde spelen. Sterker, voor mij is niet spelen slecht. Op mijn leeftijd is een wedstrijd rust juist niet goed", vervolgt hij ambitieus. "Ik denk dat een voetballer die altijd speelt, meer zelfvertrouwen heeft en beter wordt als hij speelt, speelt en speelt."

"Van rust word ik in elk geval niet beter. Steker, ik zou doodgaan als ik op de bank zit omdat ik rust nodig heb." El Clasico staat zaterdagavond om 18.00 uur op het programma. De kans is groot dat Suarez op de bank zal beginnen en Neymar met Lionel Messi in de aanval staat gepositioneerd.