Club Brugge is nog steeds veel groter dan AA Gent
Analist en ex-Club-speler Franky Van der Elst wikt en weegt beide teams in aanloop naar de topper van zondag

"Club Brugge is nog steeds veel groter dan AA Gent"

24-10-2014 12:53

Zondag staat er met Club Brugge - AA Gent alweer een topper op het programma in de Jupiler Pro League. Beide teams zijn sterk aan het seizoen begonnen: Club staat momenteel tweede op drie punten van leider Anderlecht, Gent staat op een derde plek op één puntje van Club Brugge. De Slag om Vlaanderen belooft dus een wedstrijd op het scherp van de snee te worden.

Club speelt zondag thuis en heeft dus een streepje voor op de Oost-Vlamingen. Van zijn laatste vijf thuiswedstrijden tegen de Buffalo's verloor blauw-zwart er geen enkele. Het won drie keer, speelde twee keer gelijk en kreeg slechts één goal binnen van de Gentenaars. Op papier is Club dus de favoriet.

Franky Van der Elst, ex-middenvelder van Club Brugge en de Roe Duivels, denkt ook dat Club uiteindelijk aan het langste eind zal trekken. "Het is een wedstrijd die vooral bij Gent leeft. De ploeg heeft de ambitie om Club Brugge sportief bij te benen, maar voorlopig is Club nog zoveel malen groter qua palmares, achterban en historie. Volgens mij gaat Club winnen", vertelt 'Fox' aan P-Magazine.

De troepen van Michel Preud'homme speelde donderdag wel nog een zware wedstrijd in de Europa League, maar dat zal volgens Van der Elst geen rol spelen. "Met het rotatiesysteem van Preud'homme zullen ze wel fris genoeg zijn."