Gent-coach wil efficiëntere ploeg zien: Zullen niet veel kansen krijgen in Brugge
Vanhaezebroeck wil dat Gent tegen Club Brugge zijn kansen sneller afmaakt

Gent-coach wil efficiëntere ploeg zien: "Zullen niet veel kansen krijgen in Brugge"

24-10-2014 10:08

Zondag openen Club Brugge en Gent Super Sunday, met later op de dag nog Anderlecht-Standard. Gent-coach Hein Vanhaezebroeck wil dat zijn ploeg efficiënter voor de dag komt, wil het een kans maken op de overwinning in Jan Breydel en bijbehorende twee plaats in het klassement. "Er zijn ploegen die bovenin meedraaien door elke match twee keer te scoren uit drie kansen", zegt Vanhaezebroeck aan Het Laatste Nieuws.

De krant berekende dat Gent niet minder dan tien kansen nodig heeft om één keer te scoren. "Wij zijn daar niet top in", beseft Vanhaezebroeck. "Er zijn ploegen die bovenin meedraaien door elke match twee keer te scoren uit drie kansen."

Tegen Charleroi had Gent 18 kansen nodig om twee keer te scoren. "Tegen Club Brugge zullen we niet zo veel mogelijkheden krijgen. Hoe hoger het niveau, hoe efficiënter je moet zijn."

Gent draait goed mee in de competitie maar zoekt nog wat naar continuïteit. Een overwinning zondag en een verlies van Anderlecht brengt de troepen van Magere Hein op één puntje. "Ik vraag me af of we al wel ver genoeg staan om ons eigen spel te kunnen spelen. Club Brugge wordt een goeie test. Het is een uitdaging, maar we moeten erin geloven. We strijden met gelijke wapens."