Ex-topkeeper lyrisch over Courtois maar heeft ook nog werkpunten
Edwin Van der Sar ziet een mooie toekomst voor Thibaut Courtois

Ex-topkeeper lyrisch over Courtois maar "heeft ook nog werkpunten"

24-10-2014 08:12

Het gaat Thibaut Courtois voor de wind. Eerste doelman bij de Belgische nationale ploeg en ook bij Chelsea clubicoon Petr Cech uit de ploeg gespeeld. Edwin Van der Sar, zelf een topkeeper van onder andere Ajax en Manchester United ziet de toekomst van Courtois rooskleurig in. "Hij is op de goede weg, zijn carrière gaat crescendo", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Vooral het uit de ploeg spelen van Cech bij Chelsea maakte indruk op de vliegende Hollander. "Ik vond het knap dat hij Mourinho heeft kunnen overtuigen om voor hem en niet voor Cech te kiezen als eerste doelman bij Chelsea - het kan nochtans niet makkelijk geweest zijn om een icoon als Cech aan de kant te schuiven", klinkt het.

Volgens Van der Sar moeten de Belgen wel nog met de voetjes op de grond blijven, beste doelman ter wereld is Courtois nog niet. "Dat wordt tegenwoordig wel snel gezegd. Zeker als een speler uit eigen land komt - de Nederlanders vonden mij destijds ook top. Hij heeft ook nog enkele werkpunten, hoor. Zijn coaching kan bijvoorbeeld beter."