Ex-trainer Braems voorspelt moeilijke Turkse verplaatsing voor Lokeren
Braems gaat niet naar de wedstrijd kijken

Ex-trainer Braems voorspelt moeilijke Turkse verplaatsing voor Lokeren

23-10-2014 18:13

Lokeren neemt het donderdagavond in Turkije op tegen Trabzonspor. Voor enkele Belgische trainers is de Turkse ploeg een oude bekende, zo ook voor Urbain Braems. De coach was er in de jaren negentig eventjes trainer.

Braems pakte in 1992 de beker met Trabzonspor. "We hadden de heenmatch van de finale met 3-0 verloren, maar thuis wonnen met toch nog met 5-1. Daarna was er een onvoorstelbaar feest. Niet te beschrijven. Ze stopten me plots een revolver in de handen en vroegen me om 5 keer te schieten, voor elke goal één keer", vertelt hij aan Sporza.

Volgens Braems wordt het in het stadion van Trabzonspor moeilijk voor Lokeren. "De fans van Trabzonspor zijn ongelooflijk fanatiek. Het is geen sinecure daar te winnen. Al schijnt er tegenwoordig niet zo veel volk meer te komen. Of ik ga kijken in Turkije? Nee, want als ik naar een match ga, wint de thuisploeg altijd."

De ondertussen 80-jarige Braems is al langer op voetbalpensioen, maar realiseerde heel wat in zijn carrière. Hij speelde onder meer voor Club Brugge en Daring Brussel, maar was vooral voetbalcoach. Hij trainde ploegen zoals Cercle Brugge, Antwerp FC, Anderlecht, Lokeren en Standard Luik. Hij ging in 1992 op voetbalpensioen, zijn laatste job was bij Trabzonspor.