Afgeserveerde middenvelder begrijpt keuze van blauw-zwart niet
Jesper Jørgensen focust zich op Zulte Waregem, maar blijft met wrang gevoel achter

Afgeserveerde middenvelder begrijpt keuze van blauw-zwart niet

23-10-2014 11:19

Op het einde van de afgelopen transferperiode wist Club Brugge Jesper Jørgensen nog te slijten aan gouwgenoot Zulte Waregem. De speler zelf heeft daar nog steeds geen vrede mee genomen.

In Sport/Voetbalmagazine kan Jørgensen enkel speculeren over de reden waarom hij moest vertrekken. "Ik begrijp niet dat ik werd achteruitgeschoven. Een reden kan zijn dat alle spelers die Club gehaald heeft op de zes kunnen spelen. Dat is niet mijn beste positie. Ik wil op de acht, als box-to-box met een groot loopvermogen ook aanvallen, infiltreren en scoren. Dat paste misschien minder in Preud'homme's nieuwe systeem met twee in plaats van één verdedigende middenvelder."

Daar heeft de Deen maar deels een punt. Het klopt dat Club sterk in zijn middenveld geïnvesteerd heeft. Anderzijds spelen zowel Silva, Vormer als Menegazzo iets hoger dan Timmy Simons in het type-elftal van Club, en dus ook op een soort veredelde acht. Bovendien werd met Vadis Odjidja nog een type-Jørgensen van de hand gedaan. Wel is het zo dat Victor Vazquez zonder een box-to-box achter zich zijn beste seizoensstart ooit kent bij Club.

Met wrok kijkt de middenvelder niet terug op de club uit Brugge en zijn coach. "Of ik Preud'homme iets verwijt? Neen, ik kan geen verkeerd woord over hem zeggen. Hij heeft me altijd met respect behandeld. Michel is trouwens een heel goede coach. Ik wil me nu volledig op Zulte Waregem focussen. Dat is een keuze waar ik nog altijd volledig achter sta."