Officieel: Rode Duivels wippen over Oranje naar hoogste plaats aller tijden
Vier op zes in EK-kwalificatiewedstrijden leveren historische vierde plaats op

Officieel: Rode Duivels wippen over Oranje naar hoogste plaats aller tijden

23-10-2014 10:46

Wat iedereen al berekend had na de wedstrijd in Zenica, is nu ook officieel. Op de nieuwe FIFA-ranking staat België voor het eerst te pronken op de vierde plaats.

België komt van ver, heel ver. In juni 2007, zeven jaar geleden, stond het nog op de 71e plaats. Dat was de laagste officiële notering sinds de invoering van het systeem in 1992. Twee jaar later werd het echter nog erger. Na een 5-0 pandoering tegen Europees kampioen Spanje stonden de Rode Duivels officieus 75e, en dat was goed voor een plaats in de vijfde van zes potten voor de loting van de WK-kwalificatie voor Brazilië. Gelukkig werd dat het kantelpunt en begon de talentrijke ploeg van de Olympische Spelen toen ook te renderen.

En nu, na een kwartfinale in Brazilië en een overtuigende start van de nieuwe cyclus, staan de Rode Duivels dus op een hallucinante vierde plaats. Met een overwinning in Bosnië en Herzegovina had ook Colombia er nog moeten aan geloven. Enkel zij (1.420) en de twee WK-finalisten Duitsland (1.669) en Argentinië (1.565) moeten we nog laten voorgaan. Wel wipt België opnieuw over Nederland (1.375).