Mertens sluit terugkeer niet uit: Een prachtige club, dus dat zou zeker kunnen
"We hebben op die manier grote clubs als Celtic en Ajax verslagen"

Mertens sluit terugkeer niet uit: "Een prachtige club, dus dat zou zeker kunnen"

23-10-2014 10:04
3

In de Eredivisie staat zondag het treffen tussen FC Utrecht en PSV op het programma. Drie jaar geleden speelde Dries Mertens nog voor de club uit de Domstad, die hij verruilde voor PSV om uiteindelijk bij Napoli terecht te komen. Op de website van de Utrechters kijkt de Belg terug.

"Voor mij is het hoogtepunt absoluut het eerste seizoen (09/10, red.), waarin wij Europees voetbal behaalden, dat was een prachtig jaar", zegt Mertens over zijn tijd bij Utrecht. "Omdat ik nu in Italië speel kan ik niet alle wedstrijden van FC Utrecht zien, maar ik kijk nog altijd wat ze hebben gemaakt."

De buitenspeler maakte in 2011 voor 5,5 miljoen euro de overstap naar PSV. "Ook daar heb ik een fijne tijd gehad. De clubs zijn verschillend, maar ik heb bij allebei veel geleerd en vooral genoten", aldus Mertens, die zijn blik dan op het duel van zondag richt. Een zege voor de thuisploeg behoort volgens hem zeker tot de mogelijkheden.

"FC Utrecht moet spelen zoals ze dat zo vaak doen; veel druk zetten en met passie voetballen. Dan kunnen ze het een sterke tegenstander als PSV absoluut moeilijk maken. Toen ik bij FC Utrecht zat hebben we op die manier grote clubs als Celtic en Ajax verslagen. Zeker als het publiek erachter staat kan er een hoop gebeuren in Stadion Galgenwaard."

Mertens sluit overigens niet uit ooit nog bij Utrecht terug te keren. "Dat zou zeker kunnen, want ik vind FC Utrecht gewoon een prachtige club en heb het er ontzettend naar mijn zin gehad. Ik heb daar veel ups en ook wat downs meegemaakt, de club heeft mij mede gevormd tot de speler die ik nu ben. Ook de stad Utrecht is geweldig, een fijne plek om te wonen. Ik heb daar zelfs nog een appartementje..."