Wenger beseft: Dubbeltje viel op de juiste kant voor ons
Arsenal-manager looft ook Anderlecht

Wenger beseft: "Dubbeltje viel op de juiste kant voor ons"

23-10-2014 09:42

Bij Anderlecht gaven ze woensdag in extremis een 1-0-overwinning uit handen. Paars-wit verloor door twee late tegentreffers nog het duel in de Champions League. De manager van de bezoekers kreeg hierdoor een mooi verjaardagsgeschenk. Toch besefte Arsène Wenger dat hij en zijn ploeg geluk hadden in Brussel.

Wenger vierde zijn 65ste verjaardag met een overwinning. De manager was na afloop niet euforisch. "De invallers maakten het verschil. Uit ervaring weet ik dat in de laatste vijf minuten van een Champions League-wedstrijd de zenuwen een rol beginnen spelen. We moesten daar geraken zonder een tweede goal te incasseren. Het werd een dubbeltje op zijn kant, maar die rolde uiteindelijk goed voor ons", aldus de Fransman in Sportwereld.

De manager loofde achteraf Anderlecht en het Belgisch voetbal. "In de eerste helft hadden we de match onder controle, maar slaagden er niet in om kansen te creëren. Dat had ook veel te maken met de sterke Anderlecht-verdediging. In de tweede helft waren we kwetsbaar. Ik heb veel respect voor het Belgisch voetbal. Vandaag bleek alweer dat het uitstekende voetballers voort kan brengen. En dan te denken dat al zoveel fantastische Belgische spelers naar het buitenland trokken. Ze doen fantastisch werk in de jeugdacademie’, gaf Wenger enkele mooie complimenten."