Dortmund profiteert van ruimte achter Sneijder: Was het altijd maar zo makkelijk
Klopp zeer content met het optreden van zijn manschappen

Dortmund profiteert van ruimte achter Sneijder: "Was het altijd maar zo makkelijk"

23-10-2014 00:10

Borussia Dortmund heeft woensdagavond een imponerend optreden neergezet door Galatasaray met 0-4 te vernederen. Coach Jürgen Klopp kon na afloop niet ontkennen dat zijn elftal een eenvoudige avond doormaakte in Istanbul.

Pierre-Emerick Aubameyang (twee keer) en Marco Reus zorgden voor een comfortabele 0-3 ruststand alvorens Adrian Ramos de eindstand op het bord zette. Klopp was vanzelfsprekend zeer content met het optreden van zijn spelers. "We verdedigen subliem en waren in de counter voortdurend sterk. Ik zou willen dat het voetballen altijd zo makkelijk gaat", vertelde de oefenmeester tegenover Sky.

Klopp zag Dortmund de strijd op het middenveld winnen. "We hebben het goed bestreden. We weten dat Sneijder een klassieke nummer tien is en dat wil zeggen dat er achter hem drie spelers nodig zijn om alle ruimte af te dekken. Dat deden ze niet goed en dat hebben we goed opgepakt. Bovendien is het geen geheim dat onze spelers sneller zijn."

Het imponerende optreden is opvallend, omdat in competitieverband al vijf keer op rij niet meer werd gewonnen. Komend weekend wacht de confrontatie met Hannover 96. "We zijn bekend met onze volgende opdracht. We zullen Hannover laten voelen dat we iets willen rechtzetten en met drie punten willen we een gat dichten."