Juventus worstelt met eigen speelwijze: We waren technisch gezien dramatisch
Allegri niet gelukkig met optreden in eerste helft

Juventus worstelt met eigen speelwijze: "We waren technisch gezien dramatisch"

23-10-2014 00:00

Het is Juventus woensdagavond niet gelukt om Olympiakos Piraeus een goed resultaat afhandig te maken. Op bezoek in Griekenland verloor de ploeg van Massimiliano Allegri met 1-0. Volgens de oefenmeester hoofdzakelijk te wijten aan de slechte eerste helft.

"Deze wedstrijd had ik heel anders voorgesteld dan in de eerste helft. We waren technisch gezien dramatisch, bewogen onvoldoende en lieten toe dat Olympiakos zoals het wenste drie á vier keer kon counteren. Na rust lieten we te veel scoringskansen onbenut en dus verlaten we Griekenland met een bitter resultaat plus een slecht gevoel op basis van de eerste helft, al blijf ik positief over de kansen om door te komen", sprak Allegri tegenover Sport Mediaset.

Atlético Madrid en Olympiakos hebben elk zes punten, waar Juventus en Malmö FF er drie bezitten. Allegri weet dat het voortaan beter moet. "We hebben voor rust een hoop onnodige fouten gemaakt en kregen daardoor geen controle over de wedstrijd. Olympiakos zette veel druk en verspeelde daarbij veel energie, maar we kunnen alleen onszelf verwijten dat we zo hebben gespeeld."

Allegri wilde geen punt maken van het slechte spel van de gewisselde Andrea Pirlo. "Ik maak me niet ongerust. Hij is er lang uit geweest en mist gewoon nog wedstrijdritme, maar ik had hem vanavond nodig om het speltempo te bepalen. Bij de terugkeer van zijn ritme komt het oude niveau wel weer terug."