Groep A: Juventus laat zich ringeloren in Griekenland, Atletico imponeert
Juventus ging verrassend onderuit tegen Olympiakos, Atletico wint met forfaitscore in Zweden

Groep A: Juventus laat zich ringeloren in Griekenland, Atletico imponeert

22-10-2014 23:49

Olympiakos zorgde voor de grootste verrassing na een woesndagavondje Champions League-voetbal. De Grieken klopten Italiaans kampioen Juventus met de kleinste score. Een ander beeld zagen we in Atletico Madrid - Mälmo, waar de Madrilenen het met een forfaitscore haalden: 5-0.

Juventus is voorlopig sant in eigen land en wint het ene kampioenschap na het andere. In Europa gaat het een pak minder voortvarend voor de club uit Turijn. Ook woensdag sputterde hun Europese motor. Tegen het Griekse Olympiakos dropen de Italianen het veld af na een 1-0 verlies. Een vroege goal van Pajtim Kasami kwam Juventus nooit te boven.

Atletico had een volledige eerste helft nodig om wakker te worden tegen de Zweden van Mälmo. Maar in de tweede helft swingden de Madrilenen als nooit tevoren. Koke, Mandzukic, Griezmann, Godin en Cerci zorgden voor de ruime 5-0 eindstand.

Atletico en Olympiakos leiden groep A met zes punten na drie wedstrijden. Juventus en Mälmo volgen op drie punten. Juventus heeft alles nog in eigen handen voor een plaatsje in de achtste finales.