Groep C: Leverkusen doet goede zaken, geen winnaar in Monaco
Benfica kan zich nog niet mengen in CL-geweld

22-10-2014 22:38

Bayer Leverkusen bezit goede papieren om overwintering in de Champions League mogelijk te maken. De Duitse Bundesliga-club won op eigen veld met 2-0 van Zenit Sint-Petersburg en blijft de concurrentie voor. AS Monaco en Benfica hielden elkaar op 0-0.

Bayer Leverkusen – Zenit Sint-Petersburg
De wedstrijd in Leverkusen kwam pas na een klein uur spelen echt tot leven. In de 58ste minuut zorgde Giulio Donati voor de openingstreffer. Zenit probeerde nadien de schade te repareren, maar liep binnen vijf minuten tegen de volgende klap aan. Kyriakos Papadopoulos zorgde voor het tweede doelpunt.

Ruim tien minuten voor tijd kon Zenit de hoop op een goed resultaat definitief uitblazen. Wendell kreeg zijn tweede gele kaart van de avond en mocht inrukken namens de Russen. Scheidsrechter Björn Kuiper leidde deze wedstrijd.

AS Monaco – Benfica
In Stade Louis II werd het publiek nauwelijks vermaakt. AS Monaco en Benfica gaven elkaar niets cadeau, zelfs een doelpunt zat er deze avond niet in. Wel eindigde de Portugese ploeg met tien man vanwege een rode kaart voor Lisandro Lopez, die te hard ingreep op zijn opponent.

Leverkusen gaat op kop met zes punten uit drie duels. AS Monaco heeft vijf punten, Zenit vier en Benfica slechts één.