Sevilla-kapitein is op zijn hoede voor de Europese confrontatie met Standard
Fernando Navarro herinnert zich nog hoe de Rouches de Spanjaarden zes jaar geleden met 1-0 oprolden

Sevilla-kapitein is op zijn hoede voor de Europese confrontatie met Standard

22-10-2014 20:36

Donderdag ontvangt Standard FC Sevilla op de derde speeldag van de Europa League. Op papier moeten de Luikenaars voor de titelverdediger uit Zuid-Spanje een hapje worden. Maar daar denkt de skipper van Los Rojiblancos anders over. "Enkele jaren terug speelde Standard ons helemaal van de mat", aldus Fernando Navarro.

Sevilla is bezig aan een - alweer - sterk seizoen. Het team van Unai Emery is momenteel de verrassende nummer twee in de Primera Division en pronkt Europees met een vier op zes. Standard daarentegen is een zwalpend schip. De Luikenaars bengelen in de competitie in de onderste middenmoot en namen afgelopen week afscheid van trainer Guy Luzon. Dat het donderdag op Sclessin dus een gezondheidswandeling wordt voor Sevilla zou niet onlogisch zijn. Of toch niet?

"Standard kent een moeilijke periode, maar de Europa League kan hen misschien in staat stellen er terug bovenop te komen. Standard is voor ons altijd een moeilijke tegenstander geweest, zeker thuis. Zes jaar geleden werden we hier nog van de mat gespeeld. Ze hadden toen erg talentvolle jonge spelers in hun kern zoals Defour, Fellaini en Witsel. Maar wij moeten hoe dan ook winnen, we hebben geen keuze", besluit Navarro op de persconferentie.