Jongste scheidsrechter ooit maakt indruk en krijgt nieuwe topper
Bart Vertenten mag ook Club-Gent in goede banen leiden.

Jongste scheidsrechter ooit maakt indruk en krijgt nieuwe topper

22-10-2014 11:01
1

Vandaag zijn de scheidsrechters van komend weekend bekendgemaakt. De Belgische voetbalbond toont de jonge spelleider Bart Vertenten dat het achter hem staat nadat hij afgelopen zondag in het oog van de storm terechtkwam in Luik. Hij mag opnieuw een topper fluiten.

Je zal er maar aan gaan staan. Als 26-jarige plots temidden een razend Sclessin je job moeten doen. Na zeventig minuten legde Vertenten de wedstrijd een eerste keer stil nadat de hekkens die de supporters van elkaar en de spelers scheiden begonnen te sneuvelen. Toen Zulte Waregem nog een tweede keer scoorde, was het hek voor de Standardsupporters helemaal van de dam en Vertenten floot dan ook af na exact negentig minuten.

Na de wedstrijd verklaarde Vertenten dat hij gewoon het reglement had toegepast, en dat het aan de disciplinaire commissie was om te beslissen hoe het verder moet met de eindstand en de blessuretijd van de wedstrijd. In de meest tumultueuze partij van dit seizoen bleef de assistent-radioloog, zoals het hem betaamt, ijzig kalm. Daarom ook dat de voetbalbond er geen graten in ziet om hem aan te stellen voor de derby van Vlaanderen van zondag, wanneer Club Brugge en AA Gent elkaar partij geven.