Groep E: Weergaloos Bayern, Nainggolan en maats krijgen Duitse voetballes
Duitsers winnen met 1-7 tegen AS Roma

21-10-2014 22:45

Radja Nainggolan en iedereen die wat te maken heeft met AS Roma gaan de komende weken nachtmerries hebben over Bayern München. De Duitsers kwamen naar Rome, zagen en overwonnen. Bayern smeerde AS Roma een 1-7-nederlaag aan.

In de groep van AS Roma en Bayern München hadden CSKA Moskou en Manchester City eerder op dinsdag al 2-2-gelijkgespeeld. Het wedstrijdverslag van die match leest u in het artkel 'Kompany verliest in extremis twee kostbare punten in Champions League'. Door die uitslag kon Bayern zich vanavond nagenoeg verzekeren van een plaats in de tweede ronde. De Duitsers hadden immers al zes punten en de concurrentie amper vier (AS Roma), twee (City) en één (CSKA) punt(en).

Door die wetenschap was Bayern blijkbaar gemotiveerd, want de Duitsers speelden in de eerste helft als een pletwals. In minuut 9 was Cole vergeten dat Robben van rechts altijd naar binnensnijdt en schiet. Meestal scoort hij dan ook en dit was ook nu het geval. De vroege voorsprong was een feit.

0-1: Robben

Nainggolan en zijn maats bleven na de vroege treffer achter de feiten aanhollen. Nog voor het halfuur om was, gaf het scorebord al 0-3 aan. De doelpunten kwamen van Mario Gotze en Robert Lewandowski.

0-2: Gotze

0-3: Lewandowski

Bayern bleef Roma van het kastje naar de muur spelen. Via - opnieuw - Robben en Thomas Muller op strafschop stond het nog voor de rust 0-5.

0-4: Robben

0-5: Muller

Na de rust namen de Duitsers wat gas terug. AS Roma kon hiervan profiteren. Via Gervinho kon de eer een heel klein beetje gered worden. De assist kwam van Nainggolan.

1-5: Gervinho

Scoren was niet het beste idee van de Italianen, want na hun doelpunt namen de Duitsers revanche met nog twee treffers. Franck Ribery en Xherdan Shaqiri namen die voor hun rekening. Met een 1-7-nederlaag druipte AS Roma af.